Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo održana promocija povodom certifikacije i recertifikacije po Međunarodnim ISO standardima

    Sveobuhvatni angažman i trud menadžmenta i uposlenika J.P. Međunarodni aerodrom “Sarajevo” d.o.o. Sarajevo, rezultirali su certifikacijom (ISO 27001 Sistem upravljanja zaštitom informacija) i recertifikacijom (ISO 9001 Sistem upravljanja kvalitetom i 14001 Sistem okolinskog upravljanja).
    Tim povodom na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u srijedu 18.12.2013. godine, upriličena je promocija za poslovne partnere i uposlenike ovog preduzeća na kojoj je menadžer kvaliteta i direktor Sektora upravljanja sistemima Aerodroma Sarajevo, Nermin Zijadić održao prezentaciju na temu „QMS, EMS, ISMS“.
    Zvanicama su se obratili i predstavnici konsultantske kuće „Consalta“, koji su posljednje dvije godine radili na uređenju Međunarodnog standarda ISO 27001 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
    „Integracijom ova tri standarda, a prema Međunarodnom ISO standardu, Aerodrom Sarajevo postaje prvi privredni subjekt u BiH sa objedinjena ova tri standarda.
    Kada se ovome doda još jedan upravljački sistem Safety Management System- SMS, sa sigurnošću se može reći da Aerodrom Sarajevo prati svjetske standarde“, kazao je gospodin Zijadić.
    Certifikacijom po Međunarodnim ISO standardima Aerodrom Sarajevo krunisao je uspješno poslovanje u 2013. godini u kojoj je ostvaren i historijski uspjeh po pitanju broja putnika, koji u ovoj godini premašuje 600.000. čime je oboren rekord iz 2011. godine, a trend uspješnog i kvalitetnog poslovanja nastavit će se i u novoj 2014. godini.